Haastattelussa Antti Naapanki

Tulevan kauden lohkojako ja otteluohjelma viivästyy, tuottaako Kojamo SB:n managerille harmaita hiuksia? 

Tuottaa todella. Lähinnä turnauspäivämäärät ja paikkakunnat ovat oleellisinta tietoa. Vastustajilla ei sinänsä ole vaikutusta, jokaista vastaan on pari ottelua pelattava oli lohko mikä tahansa.

Pelaatko itse salibandyä tai oletko pelannut aikaisemmin?

En pelaa enää. Olen pelannut aiemmin Sastamolo Kingseissä (2. ja 5. div.), Kemi Slammersissa (harraste), Tupsukorvissa (harraste) sekä satunnaisissa puulaakiporukoissa Kemissä sekä Torniossa. Lisäksi olen valmentanut aiemmin Sastamolossa naisten joukkuetta pari vuotta (naisten 3. div.) sekä tehnyt maalivahtivalmennusta ToPV:n naisten joukkueelle (naisten 3. div).

Seuraatko salibandyä muuten?

Liigaa tulee seurattua jonkin verran. Miesten 2. divaria tulee seurattua ehkä tarkemmin Pohjois-Suomen osalta. Siellä pelaa kovia joukkueita ja tuttuja pelimiehiä, entisiä joukkuekavereita. Sastamolon pyristelyä kakkosessa tulee seurattu varsin tiiviisti. Tulevasta kaudesta tulee varmasti entistä mielenkiintoisempi.

OLS miehet nousi taas liigaan, meinaatko mennä katsomaan pelejä hallille?

Tarkotus olisi pari peliä ainakin käydä katsomassa.

Tulevalla kaudella 5. divarissa on peräti 31 joukkuetta mutta vain kolme lohkoa. Minkälaisia ajatuksia tämä herättää?

Omasta mielestä on hyvä että lohkojen joukkuemäärät on nostettu 10-11 joukkueen tasolle. Tämä lisää pelejä ja turnauksia, joten kauden aikana ei pääse syntymään pitkiä taukoja turnausten välillä. Pysyy pelirytmi hyvänä ja motivaatiossa ei pääse tulemaan notkahduksia.

Mistä porukkanne on kotoisin ja oletteko kauan pelailleet yhdessä?

Osa porukasta, tai ainakin alkuperäisestä porukasta, on kotoisin ihan pohjoisimmasta lapista. Utsjoki-Karigasniemi-Nuorgam akselilta. Yksi tekijä joka herätti innostuksen seuran perustamiselle, oli kerätä vanhat kaverit kasaan jotka nykyään asustelevat täällä Oulun seudulla. Toki myös paikallisia jannuja ihan ympäri Oulun seutua on mukana ja lappalaiset ovat alkaneet vähentymään joukkueessa. Nyt pyörähtää kolmas kausi käyntiin ja ydinporukka on hitsautunut hyvin kasaan.

Miten olette valmistautuneet tulevaan 5. divari kauteen?

Kesällä treenejä pidettiin kerran viikkoon. Aktiivisuus oli vaihtelevaa. Alkusyksyn mittaan on treenejä lisätty ja pelejä pyritty saamaan alle. Joukkuetta on vahvistettu motivoituneilla pelaajilla.

Montako kertaa viikossa harjoittelette ja missä?

Yksi vakiovuoro viikossa Värtössä. Sen lisäksi satunnaisesti Nallisportilla.

Odotukset kaudesta ja onko joukkueella tavoitteita kaudelle?

Tarkoitus on saada joukkue toimimaan ja yhteen pelaaminen onnistumaan. Eli tavoitteena on saada tiivis, kurinalainen ja motivoitunut joukkue. Sijoitustavoitteet jääkööt spekuloinnin varaan.

Paras muisto Kojamo SB:ssä?

Tähän voinee laittaa koko ensimmäisen kauden. Kausi oli vaikea, lohko kova, seura uusi ja hommat lapsen kengissä, mutta lopullinen sijoitus mielestäni hyvä ja kokonaisuutena kausi oli antoisa ja erittäin opettavainen.

Onko seurassanne muita joukkueita?

Kyllä, Lady Kojamo naisten joukkue. Naiset aloittavat ensimmäisen kautensa alimmalta sarjatasolta 3. divarista alkavalla kaudella (nimellä Kojamo SB).

Kojamo SB vuonna 2020?

Tämä on paha. Näkisin että seura porskuttaa yhä eteenpäin, mikäli tekijöillä ei pääse burnout yllättämään. Junioritoimintaa ja lisää aktiivisia toimijoita seurassa. Toivottavasti ei enää 5. divarissa.

Haastattelija: Ville-Petteri Keinänen

Tsekkaa:

Kojamo SB:n kotisivut