Haastattelussa Jonne Saarnio

Taustatietoa.

 Salibandy Lumijoella oli pitkään lähes tuntematon laji. LuLu SBT toimi kolmen-neljän kauden ajan 2000-luvun alussa ennen kuin Salibandyseura Kanuuna perustettiin 2010. Niin vain tässä välissä eräs tuulen nopea ja käsistään kätevä pelimies pääsi OLS:iin asti piipahtamaan.

Pelasin Jonnen kanssa Lumijoella Seurakunnan opiskelija- ja työikäisten kuntoilijoiden (Sotku) vuorolla monta vuotta ja LuLussa parin kauden ajan 5. divaria. Jonne on ollut monessa paikassa parhaimpia pistemiehiä mutta on tullut tunnetuksi ehdottomasti Joukkuepelaajana.

 

Moro Jonne!

Morjes!

 

Lumijoen lahja salibandylle pelaakin Limingassa Niittomiesten kakkosjoukkueessa. Tärkeä kysymys heti kärkeen: Pelaatko sunnuntaina?

”Lahja”? En pääse sunnuntaina pelille, pelien aikataulut (klo 17 ja klo 19) eivät oikein reissutyöläiselle sovi. Harmittaa kun ei pääse kotikunnan joukkuetta vastaan vääntämään, mut ”ehkä” se päivä vielä koittaa.

 

2000-luvun alussa pelasit kanssani LuLu SBT:ssä 5. divaria. Mitä nuista ajoista on jäänyt mieleen?

Mukavaa kaveriporukan neppailua (Kosen kans kisattiin pistekunkun paikasta). Ai niin ja Esen järjestämät saunaillat sekä joka bussimatkalla nähty lyhytelokuva Don’t Push the River. Oi niitä aikoja :)

 

Viime keväänä uhkasit lopullisesti laittaa pillit pussiin ja pilkkoa mailat, mistä on miehelle keppi löytynyt?

Nurkkaan olin kepin lyönyt mut en vielä ehtinyt katkoa. Ehkä siksi vielä ”innostuin”. :D

 

Oletko monta peliä ehtinyt pelata nyt vitosta?

En oo laskenut mut tässä kondiksessa liikaa. :)

 

Samassa lohkossa pelaa eräs sinulle tuttu joukkue, kerrotko hieman historiaa?

Mitäs mitäs… Yksi kausi 3. divaria tuli väännettyä ”liminkalaisessa” seurassa, Hirvareissa kaudella 10/11. Olihan meillä huikee jengi; Luokkasen Matias ja Johannes, Moilasen Matias, Nissinahon Janne, Kytöahon Joni, Tornbergin Jaakko… Yksi piste jäätiin 2. div karsintapaikasta. Hirvarit on urheilullinen ja periksiantamaton kaveriporukka ja ansaitusti tällä hetkellä piikkipaikalla.

 

Pelasit viime keväänä viimeiset pelit LNM riveissä 2. divaria. LNM:llä on aika kova joukkue kakkosessa. Onko kauden mittaan poltellu päästä takaisin kovempiin peleihin?

Ai onko… :) Vuoteen kun ei ole treenannut ollenkaan niin, oishan tuossa porukassa aika pujottelukeppi. Mut kuka tietää mitä ens kausi tuo tullessaan ;) Vahva tunne että pojilla on pitkä kevät vielä edessä.

 

Limingassa on entistäkin kovempi säbäbuumi. Edari on menossa Divarin karsintaan ja kakkosjoukkueella jää 4.div karsintapaikka todella pienestä kiinni. Sattumaa että kummallakin joukkueella ollut hyvät kaudet?

Teerikankaat (Jukka edarissa ja Ville 5. div) hoitavat hommat todella hyvin niin tässä tulos.

 

Pelailit allekirjoittaneen kanssa myös Lumijoella Seurakunnan opiskelija- ja työikäisten kuntoilijoiden eli Sotkun porukassa. Jonkun ajan kuluttua hävisit jonnekin parempien pelien perässä ja yhtäkkiä olitkin jossain OLS:ssa pelaamassa?

Mitäs noista… Oikeestaan 2.div LNM edarissa suurin osa ajasta. Ei muuta mainittavaa ;)

 

Mitäs muuta puuhaat salibandyn parissa nykyisin?

Höntsäilen täällä ja valmennan LNM B-junnuja.

 

Mitäs ens kaudella ja oletko suunnitellut pysyväsi salibandyn parissa jatkossa?

Kuka tietää, täytyy kesän kynnyksellä taas pohtia miten tämän 24h vuorokaudesta käyttää.

 

Kiitän haastattelusta ja hyvää viikonloppua!

Kiitos manatserille ja LNM -tappio niskassa joudutte valitettavasti Kajaanista kotia ajeleen! Lielahden Matti on pelipäällä. ;)

 

Jonnen pelaajakortti Hirvareissa

 

  • Keinänen V-P