Haastattelussa Antti ”Maaberi” Mäkelä

Antti on tavallinen mies mutta ei kuka tahansa. Maaberi on torjunut palloja jo melkein 20 vuotta. Vielä jaksaa mies syttyä pelille. Pari vuotta sitten olin katsomassa peliä jossa Maaberi oli maalissa. Hänen joukkueensa hävisi. Pari katsojaa vieressäni harmittelivat: ”Ei oo Maaberilla enää tuo liike kovin hyvä. Alkaa ikä painaa jo sen verran että kohta on pelit pelattu.”

Loistavia yksilöitä vilisevässä Kanuunassa Maaberi on joukkueensa yksi arvostetuimpia pelaajia eikä häntä arvostella hävityn pelin jälkeen. Mies pelaa elämänsä kevättä.

Hyvää päivää Antti. Kuinkas tuo hurisoo?

Hyvää päivää. Kiitos kysymästä. Jalat tukossa hyvien reenien johdosta. Aamuvuorot on työputkelta lusittu joten pahin siinä on takana.

Olet ensimmäinen maalivahti Kanuunassa joka toimii kapteenina. Et suinkaan ensimmäistä kertaa toimi urallasi kapteenina?

En suinkaan. Jalkapallourani aikana, jota pelasin b-junioreihin asti maalivahtina, sain kunnian toimia kapteenina useita vuosia. Salibandyn parissa olen aiemmin toiminut kapteenina Team Craftyssa ja SB Hurricanessa. Salibandya olen aina pelannut maalivahtina, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Virallisissa peleissä aina maalilla.

Kuka on paras puolustaja jonka kanssa olet pelannut?

Parhaita pakkeja ovat olleet he joiden kanssa on pystynyt kommunikoimaan hyvin. Parasta on vaikea sanoa, ehkä uran jälkeen tähän osaa vastata.

Maalivahteja pidetään omituisina. Paljasta joku omituinen asia itsestäsi?

Olen pelannut maalivahtina jalkapallossa, futsalissa, kaukalopallossa ja salibandyssa. Pidän itseäni ”jokapaikanmaalivahtina” joten enhän minä tunnista itsessäni mitään omituista.

Kuka maalivahti on idolisi? Ketä ihailet?

Idolit tulevat kyllä jääkiekon puolelta. Dominic Hasek, Ron Hextall, Jarmo Myllys etunenässä. Nykyisistä seuraan Rinteen Pekan otteita mielenkiinnolla. Seuraan aina maalivahtipeliä oli laji kuin laji. Minulle hienot torjunnat ja hyvä maalivahtipeli on kiinnostavampaa kuin hienot maalit.

Mieleenpainuvin asia tällä kaudella?

Runkosarjan voitto ilman pistemenetyksiä ja karsintapaikan varmistaminen ennen joulua, ovat tähän mennessä jääneet isoimpina asioina mieleen. Haastattelua tehdessä ei vielä ole jatkokarsintaa pelattu, mutta toivottavasti nousu 4.divariin jää suurimpana mieleen.

Näyttäydyt aina hyvin rauhallisena peleissä. Hetkauttaako tämä kutkuttavan jännitävä karsintapelikään sinua sen kummemmin?

Kyllähän sitä välillä tulee hermostuttuakin. Ainakin jos tuntee tuleensa kohdelluksi kaltoin. Maalivahdin koskemattomuus on asia johon salibandyssä pitäisi enemmän kiinnittää huomiota. Muissa lajeissa asia on paremmalla tolalla. Kyllähän niitä perhosia vielä veteraanillakin on vatsassa, varsinkin näin merkityksellisen pelin alla.

Kiitos Antti haastattelusta ja hyvää päivän jatkoa!