Haastattelussa Jani ”Pule” Laukko

1. Rankkojen Ankkojen manageri ja säbäpuuhamies. Mitäpä teet työksesi?

Pyöritän WearMe Finland nimistä yritystä, joka tuottaa seuratuotteet, fanituotteet ja välineet lähes kaikkiin urheilulajeihin.

2. Oletko pelannut salibandyä missään muussa seurassa Ankkojen lisäksi?

OLS2 2006-2007 kaudella.

 

3. Pyörität monen joukkueen seuraa, Exelin kesä- ja talvisarjaa, käyt töissä, poikakin pelaa säbää ja ties mitä muuta touhuat. Olen huomannut että sulla soi puhelinkin tuon tuosta. Miten ihmeessä sulla riittää aika kaikkeen?

Aika ei kyllä millään tunnu riittävän. Poika, avovaimo ja palkkatyö tietenkin etusijalla joten salibandyn suhteuttaminen näihin aikatauluihin on vaikeaa.

 

4. Milloin järjestit ensimmäisen kerran kesäsarjan?

Voi olla että muistan väärin mutta taisi olla 2006, joukkuemäärää en millään muista mutta huomattavasti vähemmän kuin nykyään.

 

5. Kuinka iso tapahtuma kesäsarja nykyään on?

Pelejä 476 kpl
Joukkueita 81 kpl
Pelaajia 1533 kpl tuo on laskettu pistepörssien mukaan mutta todellinen määrä lienee 1100-1200.

 

6. Tämän vuotisessa kesäsarjassa jouduit pariin kertaan jakelemaan pitkiäkin pelikieltoja. Oletko aikaisempina vuosina joutunut jakelemaan pelikieltoja? Pelaavatko pelaajat kesäsarjaa liian tosissaan?

Kyllä ja varmasti ois vieläkin tiukempi linja pitänyt ottaa. Kyllä niitä kerran vuoteen noihin pelimääriin tulee. En usko että pelaajat ottavat liian tosissaan, ainoastaan se että taso on noussut aivan käsittämättömän korkeaksi joten vauhti on kovaa ja kaikki eivät pysy mukana.

 

7. Viime kaudella hieman yllättäen suosituin joukkueenne olikin b-junnujoukkue jonka kasasit muutamassa kuukaudessa ja etenitte alkusarjasta SM-sarjaan. Mitäpä jäi kaudesta mieleen? Oliko raskas kausi?

Kaudesta jäi todella paljon mahtavia muistoja ja yksittäisiä tapahtumia. Kausi oli todella raskas, jouduin kuitenkin yksin tuon kaiken pyörittämään mutta en valita oishan sitä rahalla saanut apua…

Joukkue oli huikea ja kun siihen lisää tuon ettei oltu yhdessä kun pelitapahtumat eli ei reenattu niin kyllä nuo tulokset yllätti varmasti kaikki vastustajat. Pari kertaa kauden aikana tehtiin käsittämättömät nousut monen maalin takaa voittoon. Katsomot olivat täynnä ja täysin meidän puolella, se oli mahtava fiilis. 

 

Olin paikan päällä todistamassa uskomatonta tapahtumaa 3.3. 2012 kun SSRA b-junnut käänsivät 3-7 tappioaseman 2 minuutissa 27 sekunnissa 8-7 johtoasemaksi turkulaista SBC:tä vastaan. Kivioja Konsta teki siinä ajassa 4+1 pisteet ja oli kentällä näiden viiden maalien ajan ja muistan kun hän yritti toistuvasti päästä vaihtoon mutta Pule ei päästänyt vaan pakotti jäämään kentälle.

8. En ole ikinä nähnyt sinun juoksevan missään niin lujaa kuin juoksit vaihtoaitiossa eestaas kahta kättä heilutellen riemusta nuiden maalien aikaan. Taisi olla kohtalaisen hauskaa?

Tuskin Konsta pahaksi laittoi vaikken ”päästänyt” vaihtoon, uskomaton poika.

Kyllä oli hauskaa ja en muista itsekkään juokseneeni niin lujaa ikinä kentällä…

 

Ankkojen b-junnu pelit vetivät aivan järjettömiä määriä yleisöä. Kempelehallin katsomo on mitoitettu 300-400 katsojalle. Esim OLS-SSRA pelissä tuo ylittyi monella sadalla. Allekirjoittanut tuli peliin myöhässä ja paras paikka seurata peliä oli alhaalla sivussa ja kolmannessa rivissä. En ollut siis katsomossa vaan maan tasalla kolmannessa rivissä. Poistuin paikalta koska en nähnyt muuta kuin maalivahdin. Jotkut eivät nähneet senkään vertaa.

9. Älytön määrä porukkaa katsomossa joka joskus jopa lauloi ja useimmiten ”suolasi” vierailevan joukkueen pelaajia. Tunnelma oli joskus epätodellisen hyvä. Oletko ikinä aikaisemmin kokenut mitään vastaavaa?

Kyllä oli mahtava huomata että junnupelitkin ihmisiä kiinnostaa. Täytyy myöntää etten ole koskaan kokenut urheiluhommissa vastaavaa, arvostan tuollaista fanittamista.

 

10. Edustusjoukkue etsii vieläkin sopivaa sarjatasoaan. Parit viime vuotta on mennyt sarjanousu/kausi ja sama ralli uhkaa vielä jatkua. Mille sarjatasolle pysähtyy joka vuotinen nouseminen?

No tuohon on vaikea sanoa mitään, tietty liigaa ylemmäksi ei pääse ; )

 

11. Mitä muita joukkueita seuraanne kuuluu tulevalla kaudella?

SSRA edustusjoukkue 3.div, SSRA II 4.div, SSRA III 4.div, E-junnut ja F-junnut.

 

12. Onko tulevalle kaudelle tavoitteita asetettu Ankkajoukkueille?

Edustusjoukkue 3.div—-> nousu kakkoseen ja Suomen Cupissa pikkufinaaliin eli onkohan se tänä vuonna sitten 8 parhaan joukkoon.
4.div joukkueet—-> nousu kolmoseen.

Junnujoukkueilla ei tulospaineta mutta kilpajoukkueita sielläkin rakennetaan.

 

13. Olen kuullut pariin kertaa puhetta Ankkojen treeneistä. Mitä ihmettä, Ankatko treenaa nykyään?

Kyllä niinkin hullusti on käynyt että otettiin pari vuoroa seuralle.

 

14. Viimeisin ja tärkein kysymys: Pelaatko tulevalla kaudella?

Ikävä kyllä pelaan.

 

Tsekkaa:
SSRA kotisivut

SSRA youtubekanava

Wearmen kotisivut